iAudiophile.net Forums


Go Back   iAudiophile.net Forums > Flash-Memory Players > Cowon C2

Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-03-2011, 20:39   #1
evolutionx
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 12
Default Need Help...Cowon C2 Freeze Screen

Dear all, I need help to hard reset my cowon c2 as the screen just show distorted lines and soft reset using volume (+/-) doesn't work. Appreciate advise from those who has this issue before as could not get any info online after searching. Thanks a lot.
evolutionx is offline View evolutionx's Photo Album   Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

Old 08-04-2011, 04:56   #2
Helli
Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 132
Default

you need to reflash your device, this worked for me.
Helli is offline View Helli's Photo Album   Reply With Quote
Old 08-04-2011, 05:03   #3
evolutionx
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 12
Default

Hi Helli,

I have problem getting the PC to recognised the Cowon C2 to do a reflash. The first time I experience this I manage to reflash from connection by USB. This time, the PC will not recognised and I have no access to root directory to do a refresh. Any advise how to hard reset or get the PC to recognised the cowon? Thanks.
evolutionx is offline View evolutionx's Photo Album   Reply With Quote
Old 08-04-2011, 05:05   #4
evolutionx
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 12
Default

I am using a mac to transfer files to the player and this cause the freeze screen. Happens to my D2+ and I sold it. Now it happens to C2. Guess apple products dont like Cowon
evolutionx is offline View evolutionx's Photo Album   Reply With Quote
Old 08-04-2011, 06:21   #5
Helli
Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 132
Default

Same here - It was a Mac that bricked my C2.
The support-people from exportprive told me to never use a cowon-player with a MAC-Computer - because MACs destroy Cowon-devices ;-)

Maybe it's because MACs write some hidden system-files on every device connected, and if you have a bad USB-connection (like a not properly inserted plug on the C2) this can cause damage during writing-process ?

Maybe i had luck, i still had access to the root and could reflash it. Did you try the long pressing of some buttons (+/- ?) as described in the manual ?
Helli is offline View Helli's Photo Album   Reply With Quote
Old 08-04-2011, 06:59   #6
evolutionx
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 12
Default

Yes, I have already tried the long pressing of reset via volume button but still does not work. I think it is permanent coma already. Do you have cowon customer service email or support site? Really quite piss that this is my 3rd cowon that I have to sell again....since Mac gives such big problem. Thanks for your help Helli.
evolutionx is offline View evolutionx's Photo Album   Reply With Quote
Old 08-04-2011, 09:16   #7
El_Enemigo
A Cowon fan from Uruguay
 
El_Enemigo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Montevideo
Posts: 29
Send a message via MSN to El_Enemigo
Default

It's kind of strange. I've read in forums that people all around the world are experiencing all kind of problems with freezing and stuff... but I had mine for a week or so, updated firmware 2 times and never had ANY problem at all and I'm super happy with the experience so far.

Maybe there are defective C2's or something?
El_Enemigo is offline View El_Enemigo's Photo Album   Reply With Quote
Old 08-04-2011, 12:00   #8
evolutionx
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 12
Default

I guess only Cowon has the answer.....They should design with a hard reset button somewhere.....in the meantime i will play with my Hisoundaudio Studio V.
evolutionx is offline View evolutionx's Photo Album   Reply With Quote
Old 08-04-2011, 12:11   #9
zen-kizu
Formerly "Kizune"
 
zen-kizu's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Germany, Baden-Württemberg
Posts: 5,983
Default

Guys, if you have problems with the C2 and Mac, you should check out the S9's and J3's Troubles & Problems sections. S9 and J3 users have the same problems with Mac and there are some good workarounds.
__________________
My setup: Samsung Galaxy Note 3 + Audio Technica ATH-M50 & Shure SE215

Profiles: Google+ // deviantART // flickr
zen-kizu is offline View zen-kizu's Photo Album   Reply With Quote
Old 08-04-2011, 12:27   #10
AshenTech
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 419
Default

there are programs out there (some linked dif places here and on ABI) that will remove the crap files OSX writes to the device and avoid the mac issues.

Apple wont fix the issue because it only effects other companies media players and such, so it is sort of a way to force you to get an ipod(and give them more money)

I will look if i can find that link when i get to the office(headed out now)
AshenTech is offline View AshenTech's Photo Album   Reply With Quote
Old 08-04-2011, 13:38   #11
AshenTech
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 419
Default

http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=44893

http://www.anythingbutipod.com/forum...ad.php?t=54667

hope these links help you sort your issues
AshenTech is offline View AshenTech's Photo Album   Reply With Quote
Old 08-05-2011, 11:08   #12
El_Enemigo
A Cowon fan from Uruguay
 
El_Enemigo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Montevideo
Posts: 29
Send a message via MSN to El_Enemigo
Default

So that could be one of the possibilities. I'm a Windows 7 user. NEVER had any trouble.
El_Enemigo is offline View El_Enemigo's Photo Album   Reply With Quote
Old 08-05-2011, 11:57   #13
AshenTech
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 419
Default

I think the best workaround to the mac issue is to not give apple your money(dont buy a mac), Its not that I hate apple, I dont, I hate 3 things about apple.

1. their "it just works" BS that has never really been true.

2. their brainwashed user base who think they are immune to problems/viruses/malware because apples commercials said so.

3. their idiotic prices when compared to a truly quality custom built windows machine.

honestly tho, their user base is one of the most annoying to deal with they will tell the tech they are paying to repair their computer that the problem cant possibly be this or that because apple/st.steve said mac's cant have those problems.....even as your showing them they installed a "dialer" thats charging them by the minute to look at a porn site, and also is causing popups and shit.(i consider that malware personally, be it on windows of osx)

all in all, I have converted more long time mac users to windows due to cost and support issues, The image alot of mac users have that a windows system is less reliable then a mac is only true of OEM boxes running OEM bundle ware, even a low end emachien or the like is of equivalent quality parts wise to a mac.

sorry this got me ranting, gotta stop myself, i could go another page or 2 with mac support horror stories(os6-7-8-9 are less reliable then un patched win95....)

you may want to setup a dual boot with windows 7 using bootcap(to the OP) that would let you avoid the issues totally without having to have a 2nd computer around.
AshenTech is offline View AshenTech's Photo Album   Reply With Quote
Old 08-06-2011, 04:21   #14
evolutionx
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 12
Default

Thanks for all the advises. Cowon c2 does not have hard reset button and so this make it even tougher to follow previous models. My cowon c2 is still in COMA and I hope any cowon staff reading this can pm me a solution. Trouble is I cannot even get the windows pc to recognize the cowon for me to reflash. Guess this will be the last cowon I will try.
evolutionx is offline View evolutionx's Photo Album   Reply With Quote
Old 08-06-2011, 05:06   #15
el maco
Senior Member
 
el maco's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Finland
Posts: 479
Default

Quote:
Originally Posted by evolutionx View Post
Cowon c2 does not have hard reset button
According to ABi review, you can reset the player by holding down both volume buttons at the same time for a second or two.
el maco is offline View el maco's Photo Album   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 00:29.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.


Copyright © 2006-2014 CrowdGather |  About iAudiophile |  Advertisers | Investors | Legal | Contact