iAudiophile.net Forums


Go Back   iAudiophile.net Forums > Hard Disk Players > Cowon X7

Post New Thread  Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-03-2012, 07:54   #1
mosche
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 3
Confused problem playing FLAC files

Firstly thanks to Brianh for his previous answer.
I've just got an X7 and have been having bother with it. I tried transfering some WMA files on it and they play fine. I put 3 albums in FLAC on it and they all jump and skip during playback. I bought this to replace an iPod so i really want to go with the lossless FLAC format. Is there noted problems playing FLAC? Am i doing something wrong? Thanks.
mosche is offline View mosche's Photo Album   Reply With Quote

Advertisement [Remove Advertisement]

Old 04-03-2012, 08:28   #2
Adoby
96GB J3 UE700 KPP
 
Adoby's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Sweden, in the southern woods.
Posts: 223
Default

Try to validate the flac files to ensure that they are OK. There are online services that do this, or you could simply decode the files using the flac program. Just Google it. "how do I validate flac files?"

Or rip and make some new flac files that you know are OK.
__________________
$if($or($in(%genre%,Classical),$in(%genre%,Baroque )),/Classical/,/Artists/)$firstalphachar($upper($if2(%albumartist%,%artist %)),#)/$if2(%albumartist%,%artist%)/$if(%date%,$left(%date%,4) ~ )%album%$if($gt(%totaldiscs%,1), %discnumber%)$if(%discsubtitle%, \(%discsubtitle%\))$if($eq(%_extension%,flac), FLAC,)/$num(%tracknumber%,2) ~ %artist% ~ %title%

Last edited by Adoby; 04-03-2012 at 08:30..
Adoby is offline View Adoby's Photo Album   Reply With Quote
Thanks from:
Old 04-04-2012, 16:21   #3
mosche
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 3
Default

Ok..i validated the files and they all passed fine. I might be doing something wrong? Can the X7 play FLAC at 24 bit? I tried putting some 16 bit on it and they seemed ok. I really wanted the best possible quality on it so I'm unsure of what to use.
One other thing....is there a work around with the touchscreen? I'm just about to launch it through the window its so frustrating. I tried to do the touch calibration and it just locks up until i have to reset the unit!
mosche is offline View mosche's Photo Album   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 16:58   #4
Adoby
96GB J3 UE700 KPP
 
Adoby's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Sweden, in the southern woods.
Posts: 223
Default

Quote:
Originally Posted by mosche View Post
Can the X7 play FLAC at 24 bit?
No.
__________________
$if($or($in(%genre%,Classical),$in(%genre%,Baroque )),/Classical/,/Artists/)$firstalphachar($upper($if2(%albumartist%,%artist %)),#)/$if2(%albumartist%,%artist%)/$if(%date%,$left(%date%,4) ~ )%album%$if($gt(%totaldiscs%,1), %discnumber%)$if(%discsubtitle%, \(%discsubtitle%\))$if($eq(%_extension%,flac), FLAC,)/$num(%tracknumber%,2) ~ %artist% ~ %title%
Adoby is offline View Adoby's Photo Album   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 22:04.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.


Copyright © 2006-2014 CrowdGather |  About iAudiophile |  Advertisers | Investors | Legal | Contact